CHAKRA

Rotchakra (Binyrene)

 

Fysisk beliggenhet: Perineum.
Fysisk påvirkning: Skjelett og musklene, spesielt nederste del av ryggraden, huden, tennene, nyrene, rektum, tarmene, bena og føttene.

Fysiske problemer: Forstoppelse, nyreproblemer, smerter i nedre del av ryggen, isjias, tannproblemer, åreknuter og ilker.

Kjertelsystemet: Binyrene.

Hovedfunksjon: Skaper følelsemessig balanse.

Farge: Rødt.

 

Binyrene er to kjertler som ligger på toppen av nyrene. De skiller blant annet ut hormoner som regulerer kroppens omsetning av fett, proteiner og karbohydrater. I binyremargen produseres adrenalin som styrer vår kamp- og fluktreaksjon. Dette viser en forbindelse til rotchakraets tilknytning til fysisk overlevelse – vårt dyriske instinkt.

 
Dette er et viktig chakra for alle som skal åpne seg spirituelt. Rotchakra er forbindelsen vår til Moder Jord. Den sørger for at vi har beina planta på jorda og lever her og nå. Den danner grunnmuren vår og gjør oss trygge og stabile. Rotchakra handler om hvordan man føler det er å leve på Jorda. Er dette i ubalanse vil vi føle oss usikre, noe som etter hvert også kan utvikle seg voldelig atferd - fysisk og/eller mentalt.


Overaktivitet her vil vise seg i veldig aggressive og/eller usikre personer, som føler livet er en konstant kamp. Dette er en uheldig situasjon der man står i varig kamp-flukt-reaksjon. Vi vet at vi til enhver tid enten kan være i kamp-flukt-reaksjon eller i vekst-reaksjon. Begge deler samtidig er ikke mulig. En slik person vil derfor ha lite til overs til å utvikle seg forbi stresset og usikkerheten til verden, og man ender lett i en ond sirkel. Med mye utskillelse av kamphormonet adrenalin vil man frigjøre mye næring til armer og ben, gjennom dilatasjon av blodårene. Som en nødvendig kompensering, blir det mindre blod og næring til de indre organene. Spesielt aktivitet i mage og tarmer blir mindre, og fordøyelsen blir dårlig. Som et resultat vil man få sterke lemmer, men underernærte indre organer. Når man har sterke lemmer er man selvfølgelig klar for å beskytte seg mot verden – hvert fall den vi ser. Ironien er at immunforsvaret vårt svekkes, slik at bakterier og virus lettere påvirker oss. I forhold til Rotchakra har menn en større tendens til å reagere aggressivt, mens kvinner ofte blir mer stresset.

Spesielt i den vestlige verden i dag er vi utsatt for mye stress og frykt. Media skriver om alle mulige sykdommer vi kan få, slemme gener, terrorisme, økonomiske nedgangstider osv. Dette er synd, fordi vi blir ubevisst påvirket til å passe på for fiender som mesteparten av tiden ikke er der. Stresset og usikkerheten stopper veksthormonene, og vi ender derfor opp med å bli mer utsatt for sykdom.

Også i New Age verden ser vi en tendens til frykt for påvirkning. Vi hører ofte om at vi må beskytte oss mot eksterne energier. De fleste typer ånder blir for eksempel sett på som negativt og innvanderende, selv om dette definitivt ikke er riktig. Det er klart at når man i starten åpner seg (spirituelt) for andre impulser vil man føle at hele verden prøver å innvandere deg. Dette kan være slitsomt. Noen enkle teknikker kan derfor være nyttige for å holde unna det verste, men det er VIKTIG at man føler på disse nye energiene også, som en del av læringsprosessen. Det er også uheldig hvis man ikke vokser forbi dette og alltid blir avhengig av å beskytte seg mot alt. Sånn skal det ikke være. Det blir motsatt effekt, da man bare blir mer utsatt, samtidig som man svekker spirituell vekst.

På den andre siden av spekteret har vi underaktivitet i rotchakra. En slik person vil ha vanskeligheter med å si ifra, og kan lett bli utsatt for mobbing. Lavt selvbilde i forhold til kropp er også vanlig her.

 

Magechakra (Eggstokker/Testikler)

 

Fysisk beliggenhet:To fingerbredder under navlen.

Fysisik påvirking: Nedre del av ryggen, urinveiene og forplantingsorganene.

Fysiske problemer:Blære og urinveisproblemer, infertilitet, menstruasjon og overgangsplager, prostataproblemer og frigiditet.

Kjertelsystemet: Kjønnskjertlene.

Hovedfunksjon: Stimulerer skaperkraft.

Farge: Orange.


Kjønnskjertlene produserer hormoner som er ansvarlige for utviklingen av sekundære kjønnskarakteristika, som for eksempel; stemmeleie, hårvekst på kroppen og muskelmasse. De styrer også seksualutvikling og -modning. For eksempel gir østrogener utvikling av pupper, regulerer menstruasjonssyklusen og endrer fettfordelingen, mens testosteron gir økt kjønnsdrift, økt muskelmasse, dypere stemme, skjegg osv.

Magechakra er forbundet med skaperkraften og evne til å uttrykke seg. Dette gjelder alt fra å utfolde seg kunstnerisk, for eksempel via halschakra ved synging, til det å skape et barn og å ha et godt forhold til sin egen seksualitet og klare å utfolde seg deretter.

Det emosjonelle aspektet er også viktig. Magechakra blir lett påvirket av et ubalansert Rotchakra. Frykt og sinne setter seg som spenninger i mageområdet og stagnerer oss både fysisk(e.g. fordøyelsesproblematikk) og psykisk(e.g. klarer ikke uttrykke følelser).

Overaktivitet her kan vise seg hos mennesker som er overemosjonelle og er avhengig av støtte hos andre. Som et forsøk på å dempe dette behovet er det lett å bli ekstremt seksuell, på en usunn måte. Noen kan utøve manipulering og makt over andre gjennom sex eller på andre måter.

Underaktivitet vil være motsatt i det at man ikke klarer å uttrykke seg. Man vil være stagnert emosjonelt og seksuelt.

 

SolarPlexus (Pankreas)

 

Fysisk beliggenhet:Nedenfor ribbena.
Fysisk påvirkning:
Magen, bukspyttkjertelen, leveren og galleblæren.
Fysiske problemer:
Magesår og sår på tolvfingertarmen, spiseforstyllelser, gallesten, gulsott, diabetes, kreft i fordøyelsesorganene.
Kjertelsystemet:
Bukspyttkjertelen.
Hovedfunksjon:
Bearbeiding av følelser.
Farge:
Gult.


Pankreas(bukspyttkjertelen) skiller ut en rekke hormoner som er viktig for fordøyelsen. Den trekker ut nødvendige næringsstoffer, og sender det vi ikke trenger videre til tarmene. Kjertelen produserer også insulin som er med å styre blodsukkernivået.

SolarPlexus er også forbundet til lever og galleblære, og reflekterer vår viljestyrke og motivasjon. Chakraet handler om å respektere og stå sterkt i seg selv. Slik viser man også lettere respekt for andre. Disse aspektene er tett knyttet opp til lever og galleblære i tradisjonell kinesisk medisin.

Dette kan ofte være stagnert, da det jobber med å bearbeide følelser. Mange sitter fast i gamle trossystem det er vanskelige å bli bevisst på og komme ut av. Disse trossystemene er ofte programmert inn i underbevisstheten vår fra barndommen. Dette gjelder alt fra ekstrem lydighet til den grad at man lærer og ikke si ifra, religiøse sannheter man ikke skal være kritisk til, følelse av at man er lite verdt, og en holdning der man ikke får være fri til å vise følelser, for å nevne noe. Mye fortrengt gråt eller frustrasjon kan derfor være stagnert her, og folk kan reagere deretter ved forløsning av stagnasjonene.

Ved overaktivitet her kan man ha mye undertrykte følelser som blir sendt ned og lagret i SolarPlexus, i stedet for å jobbe med det i Hjertechakra. Disse følelsene kan hope seg opp, hindre fri flyt av energi og lett gi fordøyelsesproblemer. Som et resultat av at man sliter med å vise følelser, setter man ofte på en stålmaske og en dominerende figur. Personen kan være stressa og bli lett irritert.

Ved underaktivitet står man svakt i seg selv, og er generelt usikker og forvirret. Problemer med fordøyelse er vanlig. Ofte kan underaktivitet i SolarPlexus over tid utvikle seg til overaktivitet, der man tidligere har brydd seg mye om hva folk synes om deg, mens man nå heller lagrer det i chakraet fremfor å føle på det. Dette fungerer som en forsvarsmekanisme, der man undertrykker følelsene for å komme seg videre. Det overstyrer symptomene av usikkerhet, men roten blir der.

 

Hjertechakra (Thymus)

 

Fysisk beliggenhet:Midt i brystet.

Fysisik påvirking: Hjertet, blodomløpet, lungene, vagusnerven og immunsystemet.

Fysiske problemer: Hjertesykdom, blokkerte arterier, halsbrann, mellomgulvsbrokk, emfysem, lungekreft, lungebetennelse, bronkitt, astma og allergier.

Kjertelsystemet: Tymus.

Hovedfunksjon: Stimulerer ubetinget kjærlighet.

Farge: Grønt og rosa.


Thymus ligger like over hjertet og stimulerer til modning av T-lymfocytter. T-lymfocyttene er en del av immunforsvaret, og skaper immunitet. Hjertechakra er også knyttet til hjertet, lungene, sirkulasjonssystemet og blod. Vår eksistens avhenger av disse avgjørende funksjonene. Thymus kommer fra det gamle Greske ordet Thumos, som betyr hjerte, sjel, liv.

Et balansert Hjertechakra gjør oss i stand til å tilgi og se folk som de er fremfor hvordan vi vil de skal være. Det største i universet er kjærlighet, og Hjertechakraet er hovedformidler av nettopp dette. Det gir forståelse for andre, også de som er ulike oss selv, og en positiv innstilling til livet. Når vi er i en tilstand av ubetinget kjærlighet til oss selv og verden, har vi god kontakt med Hjertechakra. Dette promoterer vekst-reaksjonen i kroppen, og fungerer derfor som en antagonist til Rotchakra som står for kamp- og fluktreaksjonen. I tradisjonell kinesisk medisin er det kjent at hjertet er sjefsorganet for liv og helse. Et balansert hjerte gir god søvn, godt immunforsvar og næring til de andre indre organene – dette er viktige aspekter for optimal helse.

Ved overaktivitet; Mange behandlere har lett å komme i denne tilstanden. Man er overempatisk og blir sterkt påvirket av andres følelser. Man har et så sterkt ønske om å forandre verden til det bedre, at man blir tappet for energi. Dette kan også være mennesker som gir falsk kjærlighet med et egoistisk grunnlag. For eksempel folk som alltid skal gi penger til uteliggere og organisasjoner for å føle velbehag selv, fremfor å gi av ren kjærlighet for andre.

Ved underaktivitet vil vi se personer som føler de ikke er elsket og som ofte synes synd på seg selv. Det kan være at de faktisk blir gitt kjærlighet, men har vanskeligheter med å ta det til seg. De dytter derfor nære mennesker vekk i benektelse.

 

Halschakra (Thyroidea)

 

Fysisk beliggenhet: Halsen.

Fysisik påvirking: Halsen, skjoldbruskkjertelen, strupehodet, luftrøret, spiserøret og bihulene.

Fysiske problemer: Sår hald, mandelbetennelse, heshet, problemer med tannkjøttet og kjeven, problemer med å svelge, under-eller overaktiv skjoldbruskkjertel.

Kjertelsystemet: Skjoldbrusk-og biskjoldbruskkjertelen.

Hovedfunksjon: Kommunikasjon.

Farge: Blått.


Thyroidea(skjoldbruskkjertelen) produserer hormonet T4 tyroksin, som styrer hastigheten på stoffskiftet. Det vil si; hvor effektivt kroppen omdanner næring til energi. Biskjoldbruskkjertlene regulerer kalsiumnivået i blodet, som blant annet er et viktig signal for mange cellulære prosesser. I tillegg til fysisk vekst, antas det også at kjertlene påvirker den mentale utvikling.

Kommunikasjon er et viktig aspekt her. Dette kan ha sterke psykologiske bånd. Sier vi det vi tenker, eller hva andre ønsker å høre? Holder vi samtalen gående i frykt av stillheten der andre får tid til å tenke om hva de synes om deg? Kommer ting ut på en feil måte? For å få en balansert kommunikasjon er det viktig å knytte Halschakra til Hjertechakra, for å si det vi virkelig mener. Samtidig viser man sosiale antenner, ved at man ikke alltid skal si det man tenker. Forbindelse med Hjertechakra vil gi en dybde og visdom i ordene. Et eksempel på dårlig forbindelse er sangere som teknisk synger helt perfekt (bra Halschakra), men mangler sjel og lidenskap i stemmen.

 

Pannechakra (Epifysen)

 

Fysisk beliggenhet: Neseryggen og mellom øynene.

Fysisik påvirking: Øynene, nervesystemet, ørene, nesen, nedre del av hjernen.

Fysiske problemer: Nær-og langsynthet, angst, dårlig hørsel, tett nese, hodepine, migrene, balanseproblemer, blodlevringer eller svulster i hjernen.

Kjertelsystemet: Pinealkjertelen.

Hovedfunksjon: Stimulerer intuisjonen.

Farge: Indigo.


Knyttet til epifysen gjennom hypothalamus. Det er chakraet for klarhet/oppmerksomhet, tid og lys. Epifysen er lyssensitiv og er knyttet til produksjon av melatonin, som regulerer søvnen. Større mengder melatonin skilles ut og sirkulerer når vi sover. Og vi vet at om natta så regenererer vi vevet i kroppen og gjenoppretter glykogen lagrene våre. Det er interessant at melatonin antas å motvirke aldring.

Vi vet at når vi sover opererer hjernen vår på et frekvensnivå mellom 0,5 – 4 Hz (Delta). Ved meditasjon ligger vi på Alphanivå; 8-12 Hz. Noen kommer helt ned på Thetanivå; 4-8 Hz. Dette kan være med på å forklare hvorfor nyere forskning har vist at meditasjon øker mengden av melatonin. Og kanskje dette er med på å forklare noen av de helsebringende effektene ved meditasjon; vi får tid til å regenerere vevene i kroppen.

Det Tredje Øyet er en del av sjette sans mekanismen. Det gir klarsynthet, innsikt og kunnskap om verden bortenfor verden. Innsikt gjelder også om den fysiske verden. Det er mange som glemmer at de faktisk er her på jorda nå, og at det er her de skal være inntil videre. Åpning av Tredje Øyet gir oss kanskje tilgang til "overnaturlige evner", men det gir oss ikke visdom. Visdom kommer når du vet å bruke alle chakraene dine, og det starter med Rotchakra. Dessverre hopper mange rett opp til Tredje Øyet og åpner seg til den grad at de får inn mer inntrykk enn de klarer å bearbeide. Dette er grunnen til at hjelp fra andre til å åpne seg – som har gått gjennom det samme selv - kan være en fordel.

 

Kronechakra (Hypofysen)

 

Fysisk beliggenhet:På issen.

Fysisik påvirking: Øvre del av hjernen.

Fysiske problemer: Forstyrrelser i hjernen, blant annet epilepsi, depresjon, mentale sykdommer, nevrologiske forstyrrelser og angst.

Kjertelsystemet: Hypofysen.

Hovedfunksjon: Forbindelse med det guddommelige.

Farge: Fiolett.


Dette er setet til bevisstheten – mesteren som kontrollerer de andre chakraene. Dette reflekteres også i hypofysen som har hovedrolle i å kontrollere resten av det endokrine system. Hypofysen påvirker vekst, stoffskifte og den allmenne kjemiske virksomheten i kroppen. Dette er en veldig avansert endokrin kjertel og et høyt vibrerende chakra.

Kronechakraet holder hjernen frisk og aktiv. Problemer her kan gi mentale og nevrologiske forstyrrelser. Ubalanse her kan også gjøre oss apatiske, ulykkelige og føler seg alene. Man mister livgnisten, ser ikke meningen med livet og alt virker vanskelig. Dette er fordi Kronechakra sin funksjon til å koble seg til universet stenges. Som Rotchakra forbinder oss til Moder Jord, knytter Kronechakra oss til Fader Himmel.

Det er gjennom Kronechakraet de fleste healere drar ned energien fra. "Tao (i.e. God) is like a well, used but never used up."

Dette er også stedet hvor tanker blir til trossystem, som ofte er hemmende for oss. Dette kan være hendelser fra du var liten som har satt spor i underbevisstheten din, som i dag holder deg tilbake. For eksempel er mange redd for vann før de har lært å svømme, fordi foreldrene en gang fikk panikk da du som liten nærmet deg badevannet alene. Dette setter spor i oss, og vi knytter da vann til noe vi må passe oss for. Andre eksempler er kulturelle "sannheter" som alle i samfunnet tror på, fordi alle de andre tror på det.

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.09 | 22:34

Fjærnhiling hørtes bra ut, om det er noe som kan hjelpe så må det være
Et under , sliter med det meste der fra angst , depresjon!,
Mistet veien min

...
08.02 | 19:48

hei kan du undersøke om det er noen i nærheten av meg som passer på meg jeg tror at det er min avdøde onkel alik han døde i bilulykke i år 2000. og flere

...
06.06 | 19:15

Nå fikk jeg svar på det jeg lurte på 😍

...
09.04 | 09:24

Synes dette er spennende:) har prøvd flere ganger fjern healing og synes det er godt.kan bli litt ruset noen ganger og avslappet:) bruker med.musikk:)

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE